Nova generacija štedilnikov z dovodom zraka od zunaj

Nova generacija štedilnikov z dovodom zraka od zunaj

Kuhanje, pečenje, praženje in pečenje na žaru: uživanje ob dobri hrani in pijači nam bo vedno bolj pomembno. Z naravnimi in obnovljivimi gorivi lahko kar v stanovanju pripravljamo jedi, ki smo jih do sedaj le na vrtnem žaru.

 agni stedilnik Lohberger ambient

 

Za sodobno kuhinjo so primerni tudi štedilniki, ki delujejo na trda kuriva. Združujejo vzdušje in prijetno sevalno toploto kaminske peči s polno funkcionalnostjo štedilnika. Takšni štedilniki so še posebej primerni za kuhanje in ogrevanje, sploh za vse, ki si les za kurjavo radi pripravljate sami ali se že sedaj ogrevate z lesom. Prav tako je mogoče štedilnik uporabljati za ogrevanje. Kuhinja je pozimi priljubljeno zbirališče za družino in dobre prijatelje.

 

Ne porabljajte kisika za izgorevanje v dobro zatesnjenih prostorih

Hiše  z zelo dobrim, nepredušnim ovojem, kot je na primer nizkoenergijska hiša ali pasivna hiša,  imajo visoke zahteve za namestitev štedilnika na drva. Večina štedilnikov na trda goriva dovaja kisik za zgorevanje v zgorevalno komoro iz prostora, v katerem je štedilnik nameščen.

 agni stedilnik Lohberger

 

Štedilnik na trdo gorivo VARIOline RLU iz podjetja Lohberger ubira drugo pot; dela popolnoma neodvisno od zraka v prostoru. Model, ki ga je razvilo vodilno podjetje na trgu štedilnikov na polena v Avstriji, je absolutno zatesnjeno varjen in ima osrednji dovod zraka.

Potrebnega kisika za zgorevanje se v zgorevalno komoro torej ne dovaja iz prostora, ampak v celoti iz zunanjosti. Ker delovanje štedilnika tako z ničemer ne vpliva na zrak v prostoru, je pri tem brez težav možno uporabljati kuhinjsko napo ali prezračevalni sistem.

VARIOline RLU je ne le tehnično dovršen, prepriča tudi s svojimi ravnimi linijami, sodobnim dizajnom in je v kombinaciji z odlično obdelavo materiala tudi prava paša za oči. Za vse strastne kuharje je opremljen s posebej veliko pečico.

 agni stedilnik Lohberger VARIOline

 

Štedilnik na polena: čutna doživetja ob kuhanju in opazovanju ognja hkrati

S starimi štedilniki na polena povezuje sodobne naprave predvsem uporaba obnovljivih virov lesa, enostavnost uporabe pa je pri tem precej višja. Lonci in ponve se segrevajo na kuhališču iz keramike, ki omogoča še posebej enostavno čiščenje. Regulacija temperature se glede na zahtevo lahko opravi na različnih temperaturnih območjih, na katera se potiska lonce in ponve za pečenje in hitro kuhanje ali za počasno pripravo hrane. Po določenem času, ko se seznanite s tem načinom, postane kuhanje še bolj enostavno in doživeto. Neposredno nad zgorevalno komoro leži najbolj vroče področje keramične plošče, ob robu se nahajajo območja z nižjo temperaturo, ki so idealna za počasno kuhanje ali le za to, da ohranjamo jed toplo. Intuitivno kuhanje dobi tako povsem nov pomen. Za učinkovito izrabo lesa kot goriva in nizke emisijami škodljivih snovi skrbi patentiran sistem zgorevanja Jetfire, zaradi katerega je štedilnik na trda goriva pravi visokotehnološki model s prihodnostjo.

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI